4 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε για την υπηρεσία “Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης”

4 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε για την υπηρεσία “Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης”

0 comments

Ακούγεται οξύμωρο, είναι; Όταν μιλάμε για ασύρματο ίντερνετ συνήθως εννοούμε τη δυνατότητα να συνδεόμαστε στο τοπικό δίκτυο ή στο ίντερνετ δίχως το περιορισμό της χρήσης καλωδίων και της σταθερής θέσης.

Όμως στη περίπτωση της Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης αφορά τη τελευταία τάση της τεχνολογίας με σκοπό την οικονομική διασύνδεση των ανθρώπων με το διαδίκτυο.
Στο άρθρο αυτό θα αναπτύξουμε 4 θέματα που καλό είναι να έχετε γνώση.

  1. Ασύρματη Πρόσβαση

Η τελική διασύνδεση της οικίας ή της επιχείρησης στις συνδέσεις Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης δεν χρησιμοποιούν υπόγεια ή εναέρια καλώδια. Αυτό είναι θετικό καθώς σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητες οι εκτενείς υποδομές για να είναι εφικτή η σύνδεση με το ίντερνετ σε περιοχές όπου δεν υπήρχε-υπάρχει κάλυψη δικτύου (ειδικά σε ορεινές ή απομακρισμένες από το αστικό κέντρο περιοχές) από κάποιο πάροχο δικτύου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να συνδεθεί στο ίντερνετ είναι η εγκατάσταση κεραίας στην οροφή του σπιτιού ή της επιχείρησής του. Οι κεραίες αυτές μοιάζουν με της δορυφορικές με βασική διαφορά το μικρότερο μέγεθός τους. Η κεραία με τη σειρά της συνδέεται με κάποιο από τα κέντρα εκπομπής μας και θα πρέπει να διατηρούν άμεση οπτική επαφή μεταξύ τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σύνδεσης για την εύρυθμη λειτουργία της.